Eagles pakt knap punt op bezoek bij Grunn

ProShots

admin • 17:52, 18-12-2016 / Laatste Update: 09:58, 12-12-2023

Go Ahead Eagles heeft zondag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Voor de thuisploeg opende Mimoun Mahi de score, maar een fraaie individuele actie van Jarchinio Antonia zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Hans de Koning met een puntje de winterstop ingaat (1-1). Met een totaal van 12 punten staat Go Ahead Eagles halverwege het seizoen wel onderaan.

De thuisploeg ging van start met dynamisch en gevarieerd aanvalsspel, waarin een grote rol was weggelegd voor Simon Tibbling en Albert Rusnák. Het was de in vorm verkerende Mahi die de score opende. Na een steekbal van Tibbling verschalkte de aanvaller vanuit een lastige hoek keeper Theo Zwarthoed, die rekende op een voorzet.

Onderkant lat

Op het moment dat Groningen de wedstrijd onder controle leek te hebben en Eagles weinig doelgerichtheid toonde, trok Antonia met een individuele actie de stand gelijk. De oud-speler van Groningen kon in de 31e minuut alleen op doelman Sergio Padt aflopen. Vanuit een moeilijke hoek schoot Antonia fraai binnen, via de onderkant van de lat. Het was het eerste en enige schot op doel in de eerste helft van de Eagles.

Frustratie

In het restant van de 1e helft en na rust groeiden de onzekerheid en de frustratie bij de Groningers. Bij de thuisclub lukte weinig meer. De grootste kans van de 2e helft was na ruim een uur spelen voor de bezoekers. Antonia, die vrijwel al het rood-gele gevaar verzorgde, stoomde op snelheid opnieuw alleen op het doel af, maar hij stuitte op Padt. Groningen-invaller Alexander Sörloth liet vlak voor tijd op een paar meter van het doel na om zijn ploeg de 3 punten te bezorgen.