Feyenoord moest flink dokken voor gloednieuw trainingscomplex

20 juni 2018

Pro Shots

Feyenoord opent vandaag officieel de deuren van het nieuwe trainingscomplex 1908. De Rotterdammers zijn - meer dan terecht - blij met het nieuwe onderkomen, al kostte het wel wat. Er werd bijna 10 miljoen euro voor betaald.


"Het kost 9,5 miljoen euro", vertelt algemeen directeur Jan de Jong totaal niet geheimzinnig tegen RTV Rijnmond.

Gespaard
Toch heeft Feyenoord rekening gehouden met die kosten. "Daar zit voor een deel een hypotheek op en voor een deel is het uit eigen middelen betaald. We hebben gespaard, daar heeft de deelname aan de Champions League enorm bij geholpen. Dit is een gebouw dat zonder de hulp van derden en zonder subsidies uit de grond is gestampt."

Eindelijk daar
De Jong is blij met het nieuwe onderkomen. "Het ziet er fantastisch mooi uit", erkent hij. "We hebben het topsportklimaat voor het 1ste elftal, waar we lang van droomden, nu gerealiseerd", zegt de algemeen directeur.

"Ik was heel blij met de opmerking van Robin van Persie dat de medische staf van Feyenoord de beste was waarmee hij in zijn carriere gewerkt had. Wij hebben niet de illusie dat dit het allermooiste trainingscomplex is waar hij ooit geweest is, maar wel een van de mooiere."