Feyenoord verslaat Vitesse en is winterkampioen!

admin • 22:37, 17-12-2016 / Laatste Update: 10:50, 08-01-2024

Ze waren het al bijna zeker, maar Feyenoord is winterkampioen! Thuis werd zaterdagavond met 3-1 gewonnen van Vitesse en dus kunnen ze in Rotterdam zondag rustig achterover leunend kijken naar Ajax-PSV.

Leuke 1e helft

De 1e helft in de Kuip was geen straf om naar te kijken. Beide ploegen zijn gretig en voetballen aardig. Ook zijn er maar liefst 3 doelpunten te zien. Uitgerekend oud-Feyenoorder Kelvin Leerdam leidde de 1-0 in van de thuisploeg. Een voorzet van Rick Karsdorp hoorde hij makkelijk te kunnen verwerken, maar hij klungelde, waardoor Eljero Elia hem de bal kon afsnoepen en van dichtbij de 0-1 kon binnenschieten.

Nelom een brilletje nodig?

Leerdam hielp Feyenoord, maar Nelom was ook niet te beroerd om de tegenstander te helpen. Hij dacht namelijk dat scheidsrechter Dennis Higler bij hem in het team zat. Op het middenveld speelde hij de bal tegen de scheids aan, waardoor Vitesse ermee aan de haal ging en vanuit die aanval kon Anouar Tighadouini gelijk maken.

Toch kon Feyenoord met een voorsprong gaan rusten. Vlak voor 'de thee' kopte Berghuis de Rotterdammers op 2-1.

RUST | Feyenoord leidt na een spannende eerste helft met 2-1. Goals van Elia en Berghuis.#feyvit pic.twitter.com/LY6sXcmyui

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) 17 december 2016

Berghuis

Berghuis mocht weer in de basis starten. Vorige week nog ten koste van Dirk Kuyt, maar deze week was het Jens Toornstra die plaats moest maken. Trainer Giovanni van Bronckhorst had daar vast geen spijt van, want vlak na rust had Berghuis z'n 2e er alweer in liggen.

Na de 3-1 van Berghuis controleerde Feyenoord vooral de wedstrijd en was de wedstrijd minder spectaculair, maar daar hebben ze in Rotterdam-zuid waarschijnlijk maling aan, want ze gaan als nummer 1 de winterstop in!