Feyenoord wint dankzij assists Jørgensen van Roda (video's)

admin • 15:19, 15-01-2017 / Laatste Update: 13:32, 12-12-2023

Feyenoord heeft zijn eerste competitiewedstrijd van 2017 direct gewonnen. Uit tegen Roda JC waren goals van Dirk Kuyt en Eljeria Elia genoeg: 0-2. Bij beide goals was Nicolai Jørgensen de man van de assist.

Lekker, die winterstop

En dat in een wedstrijd waar waar er niet veel kansen waren voor beide doelen. Zeker in de eerste 20 minuten leek het wel alsof beide ploegen hun winterstop nog ff lekker met een paar uurtjes wilden verlengen. Pas na een klein half uurtje kreeg Steven Berghuis de grootste kans na geklungel in de verdediging van Roda JC. De buitenspeler van de Rotterdammers schoot de bal net voorlangs.

Van Hyfte

Roda kwam verder niet heel erg in gevaar in die 1e helft, maar kon op zijn beurt Feyenoord-keeper amper in de problemen brengen. Tot de allerlaatste seconde voor de thee: de bal kwam na een vrije trap op de pantoffel van Tom van Hyfte, maar de aanvoerder van Roda flikte het om de bal via de lat huizenhoog over te jagen.

Anastasiou is door het dolle heen, een doelpunt op slag van rust blijft uit. #rodfey https://t.co/DWlFwDZPFy pic.twitter.com/L61pBGgBih

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 15 januari 2017

Botteghin

In de tweede helft liet Feyenoord eindelijk iets meer zien dat we inderdaad naar de nummer 1 tegen de nummer 17 in de Eredivisie zaten te kijken. Eerst kreeg Jørgensen al een dikke kans na een heerlijke pass van Eric Botteghin. Hij faalde helaas voor hem oog in oog met Roda-keeper Benjamin van Leer. De Braziliaanse verdediger was kort daarna ook belangrijk toen hij een inzet van Mihail Rosheuvel en Van Hufte van de lijn wist te halen.

Verlossing

Maar als het ff niet loopt bij Feyenoord, heeft het altijd nog good-old Dirrekie Kuyt. In de 68e minuut zorgde hij voor opluchting door een passje van Jørgensen van dichtbij hard in de bovenhoek te knallen. Er hing overigens wel een luchtje van buitenspel aan de goal: oordeel zelf.

Feyenoord lijkt goed weg te komen bij de 0-1 van Dirk Kuijt. #rodfey https://t.co/DWlFwDZPFy pic.twitter.com/xzk3rmZGGL

Assistkoning Jørgensen

Na de goal volgden nog veel kansen voor Feyenoord, maar uiteindelijk was het alleen Eljero Elia die - weer op aangeven van Jørgensen - de wedstrijd helemaal op slot gooide. Het is alweer de 8e keer dit seizoen dat hij aangever is bij een goal van Feyenoord.