De Graafschap zakt flink door de ondergrens in Breda

admin • 00:11, 24-09-2016 / Laatste Update: 21:40, 07-01-2024

De Graafschap is vrijdag compleet door de ondergrens gezakt in het Rat Verlegh Stadion. De ploeg was slordig en helemaal niet agressief. NAC oogde scherper, zorgde ook voor het meeste gevaar en won uiteindelijk: 1-0.

Mounir el Allouchi gaf al snel een eerste waarschuwing af met een schotje naast. Na 23 minuten nam de thuisploeg de leiding. De Graafschap-verdediger Luis Pedro (ex-NAC) liet zich in de luren leggen door Cyriel Dessers, waarna de bal via de kluts voor de voeten kwam van Giovanni Korte. De buitenspeler liet doelman Filip Bednarek van dichtbij kansloos: 1-0. De Graafschap stelde er bitter weinig tegenover. De grootste kans was kort voor rust voor Sven Nieuwpoort, die na een corner op de vuisten van doelman Jorn Brondeel kopte.

Meer energie

NAC bleef na de pauze de betere ploeg, al stopte De Graafschap wel meer energie in de wedstrijd. De Doetinchemmers mochten echter van geluk spreken dat de thuisploeg de wedstrijd liet liggen om de wedstrijd te beslissen. Zo kreeg Dessers uit een corner een enorme kopkans, maar de spits mikte van dichtbij over.

Verse krachten

Met het inbrengen van Bryan Smeets en Youssef el Jebli, die na langdurig blessureleed zijn rentree maakte, probeerde Vreman meer grip op het spel te krijgen. De gelijkmaker zat er nooit in, al had Pedro de pech dat zijn inzet voor de lijn werd weggehaald en Smeets mikte net over.