Heerenveen via Larsson langs taai spelend Excelsior

Proshots

Trevor Wagener • 23:05, 10-12-2016 / Laatste Update: 20:48, 08-01-2024

SC Heerenveen heeft zich zaterdagavond met veel moeite langs Excelsior geknokt. Nadat de Rotterdammers op voorsprong kwamen besliste Sam Larsson met 2 late goals het duel: 2-1.

Hoewel de Friezen als nummer 4 aan de wedstrijd begonnen, liepen zij zich stuk op de ploeg van Mitchell van der Gaag. Heerenveen-doelman Erwin Mulder hield Nigel Hasselbaink in de 1e helft van het scoren af nadat hij een slap schot produceerde.

Luttele minuten voor rust schoot de aanvaller namelijk wel met scherp toen hij opnieuw een strafschop benutte. Al zijn 3 doelpunten waren pingels en ook was hij goed voor 3 assists in zijn laatste 4 duels. Toch was het zijn Friese collega die de show stal.

Larsson-show

Nadat Arber Zeneli teruglegde, schot Larsson dwars raak en tekende zo aan voor de gelijkmaker. De Zweed werd de matchwinner toen zijn vrije trap 10 minuten voor tijd door niemand werd aangeraakt en in het vijandelijke doel belandde. Vervolgens mistten zowel Zeneli als Larsson nog dotten van kansen, maar aan de eindstand veranderde niets.

Eredivisie

Na de overwinning staat de ploeg van Jurgen Streppel 4e met 3 punten op nummer 3 PSV. Excelsior staat 14e en heeft slechts 4 punten meer dan rode lantaarndrager Go Ahead Eagles.