Kuip-fan Gudde: ‘Feyenoord City is cruciaal voor de doorgroei van de club’

12 januari 2017

Pro Shots

Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord is zelf altijd een fan geweest van De Kuip. Maar hij ziet nu ook in hoe belangrijk een nieuw stadion is voor de Rotterdamse club. "Voor het topsportklimaat dat we op alle niveau's nastreven is dit op korte termijn zo belangrijk", zegt Gudde in De Telegraaf. "En op de lange termijn is natuurlijk Feyenoord City cruciaal voor de doorgroei van de club."


'Helaas in een geldwereld'
Gudde beleeft in De Kuip nog wekelijks de spanning en de sfeer. "Hoe mooi en fantastisch dit stadion ook is, om onze concurrenten voorbij te gaan moeten we naar een stadion dat groter is, meer faciliteiten biedt en dat meer geld oplevert. Hoe vervelend we het ook vinden, ook met het voetbal zitten we helaas in een geldwereld. Als je wil meedoen in de top moet je naast al je andere zaken als opleiding, ontwikkeling en beleid ook geld hebben."

Met titel naar stadhuis
Over de nieuwe plannen wordt aan het einde van het seizoen gedebatteerd door de Rotterdamse gemeenteraad. Dan kan Feyenoord mogelijk ook met een kampioenschap richting het stadhuis. "Op beide vlakken moeten we onverstoorbaar ons best doen en uiteindelijk de punten binnenhalen."

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht