Kuyt maakt late gelijkmaker maar is niet echt blij

ProShots

admin • 19:10, 23-10-2016 / Laatste Update: 19:28, 12-12-2023

Dirk Kuyt was niet tevreden met de uitslag (1-1) van de Klassieker. De Rotterdammers kwam in de slotfase nog langszij door een kopgoal van Kuyt en sleepten er zo een gelijkspel uit. Maar gezien het aantal kansen had Feyenoord op meer mogen hopen. ,,Daarom voelt dit niet bevredigend'', aldus Kuyt. ,,We verzuimden om meer goals te maken''

',,Nee, ik voel geen blijdschap. We hebben in de eerste helft verzuimd om 1 of meerdere doelpunten te maken. We kregen wel 4 of 5 grote kansen. Dat is meer dan anders in zo'n topper. Dan moet je de scherpte hebben om tot scoren te komen. Helaas bleef een treffer voor ons uit.''

Klap

In de 55ste minuut kwam Ajax verrassend op voorsprong via een fraaie goal van Kasper Dolberg. ,,Dat was een behoorlijke klap'', gaf Kuyt toe. ,,Op karakter hebben we teruggevochten. We hebben goed gebruikgemaakt van de emoties bij ons publiek. Onze fans verdienden ook een zege op Ajax. We hebben onszelf echter in deze wedstrijd tekort gedaan.''

Elia

Op inzet en kracht kopte Kuijt in de 85ste minuut Feyenoord alsnog naast Ajax. ,,Het was een geweldige voorzet van Eljero Elia. Ik was iets te laat, maar kon toch nog mijn hoofd tegen de bal zetten. Een heerlijk gevoel.''

Gio

Ook trainer Giovanni van Bronckhorst heeft het gevoel dat Feyenoord had kunnen winnen. ,,We kwamen er helaas niet uit. Dankzij een aanvallende wissel hebben we er nog een punt uit kunnen slepen." Over het doelpunt tegen: ,,Dat mag niet gebeuren, maar het gebeurt. Uiteindelijk ben ik toch blij met een punt, want de afstand tot Ajax blijft 5 punten. Daar kunnen we tevreden over zijn."