Monaco en Nice samen aan kop in Ligue 1

Trevor Wagener • 23:05, 18-11-2016 / Laatste Update: 00:42, 05-01-2024

AS Monaco heeft zich vanavond aan kop van de Franse competitie gemeld. De Monegasken wonnen met 3-0 bij Lorient en kwamen daardoor in punten op gelijke hoogte met Olympique Nice. Beide clubs staan nu op 29 punten, maar Nice heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Monaco trok de wedstrijd tegen hekkensluiter Lorient pas naar zich toe nadat good old Radamel Falcao in het veld was gekomen. De Colombiaanse spits stond amper een minuut binnen de lijnen toen hij in de 64ste minuut de score opende. Drie minuten later verdubbelde Thomas Lemar de voorsprong van Monaco uit een vrije trap. In blessuretijd tekende invaller Gabriel Boschilia, ook uit een vrije trap, voor de 0-3.