NEC doet wat het moet doen en verslaat concurrent Willem II

admin • 19:54, 15-01-2017 / Laatste Update: 10:26, 08-01-2024

NEC is uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Nijmeegse eredivisionist versloeg in Tilburg concurrent Willem II: 0-1. Daardoor stijgt de ploeg van trainer Peter Hyballa naar de 10de plaats op de ranglijst.

NEC begon zondagmiddag in het vertrouwde elftal, dus zonder de drie winteraanwinsten Jordan Larsson, Lorenzo Burnet en Ali Messaoud. Die laatstgenoemde nieuwkomer, oud-speler van Willem II, heeft een lichte blessure aan zijn linkerknie en maakt waarschijnlijk volgende week in de thuiswedstrijd tegen Roda JC zijn debuut.

Flitsende start

De wedstrijd in Tilburg ging flitsend van start. Al in de tweede minuut raakte Tom Haye namens Willem II de buitenkant van de paal, de kopbal van NEC'er Jay-Roy Grot werd na een kwartier geblokt. De Arnhemse vleugelspeller was na ruim een half uur weer het dichtst bij de openingstreffer. Na een goede actie werd zijn schot gekeerd door doelman Kostas Lamprou.

0-0

Daarna leek de wedstrijd lange tijd op 0-0 af te stevenen. Totdat Ferdi Kadioglu en debutant Jordan Larsson in het veld kwamen. Het tweetal bracht meer creativiteit in het spel van NEC. Dat leidde in de 76ste minuut tot de 0-1 van Jay-Roy Grot. De Arnhemmer, die het laatste half uur als spits speelde, schoot uit het niets raak na een combinatie met Kadioglu.

Voor de openingstreffer van Grot had Mohamed Rayhi al moeten scoren voor NEC. De vleugelspeler pakte de bal af van de klungelende doelman Lamprou. Rayhi probeerde vervolgens met een hakbal te scoren, maar hij miste de bal volledig.

Slotoffensief

Tijdens het slotoffensief van Willem II bleef NEC makkelijk overeind. De thuisploeg kreeg nauwelijks nog kansen op de gelijkmaker.