NEC stuurt onrustig ADO met fikse nederlaag naar huis

Trevor Wagener • 22:01, 10-12-2016 / Laatste Update: 14:13, 08-01-2024

NEC heeft de problemen van ADO Den Haag vergroot. Op bestuurlijk vlak loopt het al weken niet lekker bij de op bezoek komende ploeg, maar op het veld lieten de Nijmegenaren zaterdagavond weinig heel van de Hagenaars: 3-0.

In De Goffert was het al heel snel duidelijk welke ploeg plannen had. Kévin Mayi opende na een uitstekende steekpass van toptalent Ferdi Kadioglu de score. Dat was in de 10e minuut, maar 2 minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen Tyronne Ebuehi met een ongelukkige kopbal zijn eigen doelman verschalkte: 2-0.

Grijpgrage Setkus

Vervolgens profiteerde Julian von Haacke niet van een twijfelende Ernestas Setkus. De 3e goal viel ook voor rust waarna het Haagse drama compleet was. Mayi stuurde Mohamed Rayhi weg en de buitenspeler schoot vanuit een moeilijke hoek raak. Setkus ging daarbij niet helemaal vrijuit.

Klassement

Een kans van Gervane Kastaneer was alleen goed voor de statistieken. Door de overwinning staat NEC 11e. ADO is terug te vinden op de 15e plaats. De voorsprong op nummer 16 PEC Zwolle is slechts 1 punt.