Negental Roda al voor rust klaar tegen Heerenveen

17 september 2016

Roda JC heeft op eigen veld een 0-3 nederlaag geleden tegen SC Heerenveen. Abdul Ajagun en Christian Kum kregen beiden hun tweede gele kaart voor rust en keerden vroegtijdig naar de kleedkamer.


Kum zette in het begin van de wedstrijd al de toon door zijn elleboog in het gezicht van tegenstander Pelle van Amersfoort te planten. Scheidsrechter Bas Nijhuis spaarde de in Frankfurt geboren verdediger.

Roda kwam al vroeg op 0-1 achter door toedoen van Sam Larsson. De Zweed klopte Benjamin van Leer met een mooie vrije trap. In het laatste gedeelte van het eerste bedrijf kreeg Nijhuis het druk. Eerder al had Ajagun aanmerkingen op zijn beslissingen. Toen hij vervolgens aan het shirt van Yuki Kobayashi trok, was de maat vol en kon hij vertrekken.

Vandaag is rood...
Kum werd voor een overtreding op Arber Zeneli al op de bon geslingerd en mocht inrukken nadat hij bij een ander voorval te heftig protesteerde. Toen Simon Church geen penalty toegewezen kreeg en net als Daniel da Silva een kans omzeep hielp, was het klaar met het goede gedrag van de Roda-fans.

Afgetroefd
Zij lieten spreekkoren horen waardoor de wedstrijd enige tijd stil werd gelegd. Directeur Wim Collard sprak de aanhang daarna toe. Tussen de 0-2 van Henk Veerman en de 0-3 van Zeneli, kreeg Shay Facey ook een rode kaart. De City-huurling van Heerenveen kreeg ook een tweede prent.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht