PSV scoorde alleen nog maar voor rust in de CL

Robert Hüsken • 08:12, 06-12-2016 / Laatste Update: 08:33, 07-01-2024

PSV weet wat het te doen staat als Rostov dinsdagavond op bezoek komt voor de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Alleen een zege volstaat voor de derde eindklassering in de poule en een daarbij behorend ticket voor de zestiende finales in de Europa League.

Trainer Phillip Cocu hoopt dat zijn ploeg kan breken met een reeks teleurstellende resultaten in de eerste helft van dit seizoen. PSV gaat niet verder in de Champions League en werd door Sparta uitgeschakeld in de KNVB-beker. In de eredivisie is de achterstand op Feyenoord en Ajax al opgelopen tot zes punten.

Oleksandr Zintsjenko is fit voor het duel met de nummer twee van vorig seizoen in Rusland. Ook Joshua Brenet lijkt inzetbaar. Voor Jetro Willems, Andrés Guardado, Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia komt de wedstrijd die om 20.45 uur begint te vroeg.

PSV moet dus op jacht naar goals en wat direct opvalt: de vier doelpunten die de ploeg tot nu toe maakte in deze Champions Leaguecampagne, vielen allemaal in de eerste helft. Na de pauze vonden alleen tegenstanders van PSV nog het net.

Trainer Phillip Cocu wil niks loslaten over de speelwijze tegen Rostov. Hij hakt op de dag van de wedstrijd de laatste knopen door. In de uitwedstrijd koos hij afgelopen september voor een tactiek met drie centrale verdedigers tegen de twee behendige spitsen Azmoun en Poloz.

In de aanval viel Gaston Pereiro destijds in Rusland buiten de boot, Cocu koos toen voor de snelheid van Luciano Narsingh. In de tweede helft kwam ook Steven Bergwijn in de ploeg. Hij kreeg in de slotfase na een rush nog een grote kans op de 2-3. Als Cocu vanavond weer snelheid wil voorin, zou Pereiro opnieuw op de bank kunnen beginnen.