Twente begint 2017 waar 2016 stopte: met verliezen

Proshots

admin • 17:35, 15-01-2017 / Laatste Update: 23:24, 07-01-2024

Voor FC Twente is de 2e seizoenshelft teleurstellend begonnen. De Tukkers verloren zondagmiddag met 3-1 bij Vitesse, waardoor de ploeg van trainer René Hake is gezakt naar de 8e plek op de ranglijst.

Al binnen een kwartier keek FC Twente tegen een achterstand aan. Na een misser van Peet Bijen schoot Lewis Baker hard en ongehinderd binnen (1-0). Ook daarna bleef Vitesse lange tijd de gevaarlijkste ploeg. Zo was Baker dichtbij z’n 2e, nadat doelman Nick Marsman de bal matig weg bokste. Toch kwam Vitesse, 5 minuten voor de rust, alsnog op 2-0. Door een pass van Kelvin Leerdam scoorde Ricky van Wolfswinkel in zijn 50e wedstrijd voor Vitesse: 2-0.

Opnieuw fout Bijen: 3-0

Vorig seizoen won Vitesse met 5-1 van FC Twente. Een dergelijke monsternederlaag dreigde ook nu. Direct na de rust strafte Milot Rashica slecht verdedigingswerk van opnieuw Bijen, die slordig balverlies leed, af (3-0). Nadat Ünal een goede kopkans miste, besloot Hake het laatste half uur met 3 verdedigers te ballen. Doordat Bijen en Celina gewisseld werden voor Dylan Seys en Fredrik Jensen, speelden de Tukkers met drie man achterin.

Penalty Klich: 3-1

Het leverde FC Twente nog een strafschop op. Seys werd gevloerd door Leerdam, waarna Mateusz Klich vanaf 11 meter beheerst binnenschoot. Nadat Baker 10 minuten voor tijd rood pakte, kreeg FC Twente zelfs weer wat hoop. De marge van 2 bleek echter onoverbrugbaar. Door de nederlaag staat Vitesse nu 7e en FC Twente 8e. De Tukkers wonnen in de laatste 7 competitieduels slechts 1 keer.