Twente verliest in laatste minuut van AZ door eigen goal

admin • 23:36, 17-12-2016 / Laatste Update: 10:23, 12-12-2023

Twente heeft in de laatste minuut van AZ verloren. In een boeiende pot voetbal werd het 1-2 voor AZ. Beide ploegen gaan met een prima plek op de ranglijst de winterstop in.

Saaie 1e helft

De 1e helft was doelpuntloos in Enschede, maar gelijk na de rust maakte Wout Weghorst de 0-1 voor AZ. Vlak daarna dachten de Tukkers dat ze mochten juichen voor de gelijkmaker van hun cluppie, maar Enes Ünal scoorde in buitenspelpositie.

Even later was het wel raak voor Ünal. AZ verdedigde niet goed bij een voorzet, waardoor de bal alsnog voor de voeten van de jonge Turk terecht kwam. Hij scoorde daarmee alweer zijn 10e goal.

AZ kwam een kwartier voor tijd via Guus Til al dicht in de buurt van een overwinningstreffer, maar Twente-keeper Nick Marsman redde knap.

Eigen doelpunt

Het lukte AZ niet om te scoren, maar Peet Beijen hielp een handje. Een harde voorzet verdween via zijn voet per ongeluk met een lobje over Marsman.

AZ sluit mede dankzij de winst de 1e seizoenhelft aardig af. De Alkmaarders staan 5e. FC Twente doet het ondanks de financiële malaise ook best netjes. Zij gaan op een 7e plek de winterstop in.