Vanzelf ging het niet, maar Feyenoord wint wel van Willem II

admin • 22:39, 21-01-2017 / Laatste Update: 08:57, 07-01-2024

Nee, Feyenoord heeft zaterdagavond niet z'n beste pot van dit seizoen gespeeld. De koploper won met 1-0 van Willem II. Matchwinnaar werd Jens Toornstra. Hij kopte na een half uurtje prima raak: 1-0.

Feyenoord begon wel lekker aan de pot. Het voetbalde flink op de helft van Willem II, maar kansjes leverde dat niet op. Maar de goal was onvermijdelijk want de Rotterdammers wonnen dit seizoen 6 van de 9 thuiswedstrijden. Verloren werd er nog niet gedaan.

Bijna 1-0

Na 12 minuten had Feyenoord al aardig wat kansjes. De grootste was voor Elia (hij schoot op de paal maar stond buitenspel) en Jørgensen kreeg dé kans op 1-0. Hij schoof de bal alleen net naast na een slimme pass van Kuyt. De 1-0 hing in de lucht, maar 2 minuten later was het een Feyenoorder aan de andere kant die voor gevaar zorgde. Huurling Jari Schuurman schoof de bal een metertje naast het doel van Jones.

Pingel?

Na 20 minuutjes hoopte heel de Kuip op een pingel toen Kongolo onderuit ging in de 16. Scheidsrechter Ed Janssen zag goed dat de bal eerst werd gespeeld en liet gewoon door voetballen.

Toornstra

Willem II overleefde het eerste half uur met moeite. Maar 1 minuut later was daar dan toch de 1-0. Elia gaf een prima voorzet op Toornstra die stijlvol binnen kopte: 1-0. 7 minuten later had het al 2-0 kunnen staan, maar met meer geluk dan wijsheid voorkwam Willem II de 2e goal. Jørgensen dwong Lamprou tot een redding, waarna Elia verzuimde de rebound binnen te schuiven.

Elia

Feyenoord was heer en meester in de 1e helft en na rust zocht het nadrukkelijk naar de 2-0. In de 55e minuut dacht Elia even alleen op het Tilburgse doel af te kunnen, maar hij stond buitenspel. 10 minuten later had het echt 2-0 moeten staan. Weer was het Elia en dit keer scoorde hij wel, maar zijn goal werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

2 minuten later kreeg Willem II plots een kans. Lieftink kopte in de handen van Jones na een goede voorzet van Koppers. De grootste kans voor de bezoekers, want dichterbij kwam het nog niet.

Weer Jensie Toornstra

20 minuten voor tijd was Feyenoord weer dicht bij de 2-0. En weer was het Jens Toornstra die gevaarlijk was. Hij schoot maar Lamprou redde. De wedstrijd bloedde daarna een beetje dood. Feyenoord zocht wel naar de goal en Willem II werd nog bijna gevaarlijk via Tshimanga, maar de Congolees maaide compleet langs de bal.

De laatste kans van de wedstrijd was er 4 minuten voor tijd. Topscorer Nicolai Jørgensen liet de kans liggen om er 2-0 van te maken, al kreeg de Deen bij zijn inzet ook niet heel veel ruimte. Willem II kroop vervolgens steeds verder naar voren in de hoop toch nog een puntje mee te nemen uit de Kuip.

Toch echt een pingel

Feyenoord voetbalde de pot daarna redelijk makkelijk uit, want Willem II kwam er aanvallend niet uit. En eigenlijk hadden de Rotterdammers weer recht op een penalty toen Bilal in de 92e minuut flink werd neergehaald in de 16. Maar Janssen zag er geen pingel in. Ongelooflijk, want het was toch echt een penalty.

Maar het maakte niet uit, want Feyenoord won toch met hakken over de sloot van Willem II. Een zakelijke winst voor de koploper dat mag afwachten wat Ajax en PSV zondag doen.

[poules_game teasertext="" team="feyenoord" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]