Verloren zoon Van Ginkel helpt PSV van Freiburg winnen

ProShots

admin • 19:52, 08-01-2017 / Laatste Update: 21:06, 07-01-2024

Marco van Ginkel was direct belangrijk voor PSV sinds zijn terugkeer. De huurling van Chelsea brak na 56 minuten het oefenpotje tegen SC Freiburg open met een heerlijke goal. Florian Jozefzoon pikte vlak daarna ook een doelpuntje mee. De Duitsers konden maar 1 keer tegen scoren: 2-1 voor PSV.

Van Ginkel begon direct in de basis, net als bijvoorbeeld Jorrit Hendrix. Die is op de weg terug van een lange blessure. In het Estadio Nuevo Mirador in Algeciras moest Daniel Schwaab, die jaren voor Freiburg speelde, op de bank plaatsnemen.

Panna

Steven Bergwijn was na een kwartiertje voor het eerst gevaarlijk, maar scoorde niet. Het grootste talent van de PSV-opleiding viel sowieso op. Later in de 1e helft deelde hij nog een panna uit voor de weinig toeschouwers op de tribune. Vlak voor rust had Van Ginkel de openingstreffer al op de schoen, maar de keeper was alert.

Panna! 😎 pic.twitter.com/vDqv3yLlJC

— PSV (@PSV) 8 januari 2017

Feest

Pas in de 2e helft ging het los. Na 56 minuten maakte Van Ginkel zijn mooie 1e goal na zijn rentree, 2 minuten later schoof Jozefzoon de bal binnen. Krap een kwartier voor het einde deed Freiburg wat terug, toen Maximilian Philipp tegen scoorde. Prima einde van het trainingskamp voor PSV in elk geval.

[poules_game teasertext="" team="psv" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]