Vitesse krijgt PEC Zwolle op de knieën

admin • 23:36, 03-12-2016 / Laatste Update: 18:58, 07-01-2024

Vitesse meldt zich dankzij de 3-1 overwinning op PEC Zwolle in de subtop van de eredivisie. Door de nederlaag neemt PEC Zwolle voorlopig geen afscheid van de degradatiezone. De Zwollenaren staan op plek 16 met slechts 13 punten uit 15 wedstrijden.

Vitesse kwam in eigen huis op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Lewis Baker. De huurling van Chelsea schoot de bal koeltjes achter PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart. De Chinees Yuning Zhang verdubbelde 4 minuten voor rust de score voor het elftal van Henk Fraser.

Aansluitingstreffer

De spits scoorde eerder in het duel ook al, maar dat doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 2de helft maakte Bart Schenkenveld de aansluitingstreffer namens de bezoekers. In het restant van het duel waren het niet de voetballers die de aandacht opeisten.

Slaapverwekkend

De bank van de leiding van PEC Zwolle viel namelijk achterover met een van de assistenten er nog op en een supporter van Vitesse viel tijdens de wedstrijd in slaap.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) December 3, 2016

Niet iedereen is even onder de indruk van de wedstrijd. #vitzwo https://t.co/DWlFwDZPFy pic.twitter.com/GzrfCt2FYW

Kunststukje

In de blessuretijd van de 2de helft kreeg Zwolle nog een gigantische kans via doelman Mickey van der Hart. Bij een stand van 2-1 schoot de keeper de bal op de lat uit een hoekschop. Uit de daaropvolgende aanval besliste Vitesse het duel door de 3-1 tegen te touwen te schieten. De Braziliaan Nathan gaf het laatste zetje na een actie van invaller Mitchel van Bergen.

Eerbetoon

Na zijn doelpunt eerde Nathan zijn landgenoten die zijn omgekomen bij de vliegtuigcrash in Colombia. De Braziliaan droeg een shirt met het logo van Chapecounse.

Braziliaan Nathan zichtbaar aangeslagen door vliegramp Chapecoense. #ForçaChape pic.twitter.com/h8uPenZMWX

Vitesse doet het in de eredivisie aardig. De Arnhemmers staan voorlopig op plek 7 met 20 punten uit 15 gespeelde wedstrijden.