Volendam doet goede zaken; Schlemiel Smeets helpt Den Bosch met eigen goal

admin • 22:57, 20-01-2017 / Laatste Update: 11:57, 12-12-2023

De hele top 3 uit de Jupiler League kwam vrijdagavond niet in actie en dus waren er kansen voor subtoppers om (symbolisch) dichterbij koploper VVV te komen. FC Volendam, NAC én Helmond Sport profiteerden optimaal van de VRIJdagavond van VVV, Jong Ajax en MVV.

Zo won Volendam met 3-1 van FC Eindhoven. Joey Veerman was met 2 treffers de grote man van het vissersdorp. Kevin Visser had Volendam daarvoor op gelijke hoogte gebracht na de Eindhovense goal van Rafael Uiterloo.

Helmond Sport won met dezelfde cijfers van FC Tom Broere, ehh... FC Oss. Teije ten Den maakte al na 2 minuten de openingstreffer voor de thuisploeg. Ondanks de gelijkmaker van Broere en de rode kaart van Stephen Warmolts, bleven de 3 punten in Helmond. Gillian Justiana en de 2e treffer van Ten Den waren voldoende voor de zege.

NAC won zeer moeizaam van Achilles'29. Cyriel Dessers maakte vlak voor rust de 1-0 voor de Bredanaars. De hekkensluiter forceerde nog de gelijkmaker, maar de ploeg van Stijn Vreven bleef in het eigen Rath Verlegh de bovenliggende partij. Pas in de 94e minuut werd het 2-0 door een doelpunt van Olivier Rommens.

RKC Waalwijk en FC Emmen bleven steken op 1-1, maar het had ook zo 6-6 kunnen zijn. In een vermakelijk duel kwamen Cas Peters en RKC'er Pieter Langedijk op het scorebord.

FC Den Bosch kreeg hulp uit onverwachte hoek. De Graafschap-middenvelder en PSV-kampioenenmaker Bryan Smeets schoot namelijk na een half uur zomaar in eigen goal. Check hier de video. Stefano Beltrame en Damiano Schet maakten de andere Bosschen treffers.

Op de Steppe van Sittard kwamen Fortuna en Telstar niet verder dan 1-1. Toine van Huizen bracht de bezoekers op voorsprong. Tegen 10 man (Crescendo van Berkel kreeg direct rood) maakte Ferry de Regt de gelijkmaker pas in de 90e minuut. Daar bleef het ook bij op het lastige bespeelbare veld.

De degradatiekraker tussen FC Dordrecht en Jong FC Utrecht eindigde in een riante zege voor de degradant uit de Eredivisie. De Schapenkoppen zegevierden met 3-0 dankzij goals van Joey Godee (2x) en Alvin Daniels.