Wervelend Feyenoord dankt Jørgensen in Alkmaar

Proshots

admin • 17:19, 11-12-2016 / Laatste Update: 10:46, 07-01-2024

Feyenoord heeft zondagmiddag goede zaken gedaan met het oog op de eerste plek op de ranglijst. Tegen AZ was een spetterende eerste helft goed voor de drie punten en daar moest vooral 'de grote man van vanmiddag, en spits Nicolai Jørgensen voor worden bedankt.

Geen Kuyt?!

Toen de opstellingen vlak voor het duel bekend werden gemaakt, snapten veel Feyenoord-supporters niet dat aanvoerder Dirk Kuyt uit de basis werd gelaten. Op social media regende het klachten aan het adres van trainer Giovanni van Bronckhorst. De grote vraag was: waarom Steven Berghuis wel en Kuyt niet?

Berghuis

Dat antwoord niet lang op zich wachten. Al na elf minuten opende Berghuis de score. De oud-speler van AZ ontving de bal op aangeven van Nicolai Jørgensen en schoot hem droog in de hoek.

Wervelstorm

Het betekende het begin van de Rotterdamse wervelstorm. Eerst was het Eljero Elia die met een fraaie actie dicht bij een treffer was en vervolgens scheelde het niks of Jørgensen had uit een corner gescoord.

In de achttiende minuut viel dan eindelijk dat verdiende tweede doelpunt voor Feyenoord. Weer was het Jørgensen met de assist en nu mocht Jan-Arie van der Heijden binnen tikken. AZ leek niet bestand tegen het offensieve spel van de bezoekers.

Ondanks het feit dat Feyenoord iets meer gas ging teruggeven, waren de Rotterdammers heer en meester in Alkmaar. Dit betaalde zich uit in een paar kansen, maar ook in een derde doelpunt. Waar hij eerder met twee assists al belangrijk was, stond Jørgensen nu zelf op het scorebord. Koeltjes maakte hij een counter af.

Vrolijk verder

Na rust deed Feyenoord het wat rustiger aan. AZ had nog geen enkele keer laten zien iets tegen de tegenstander te kunnen inbrengen en ook de speldenprikjes die werden uitgedeeld deden geen pijn bij de Rotterdammers.

Toch was de doelpuntenhonger van Feyenoord nog niet gestild. De spelers gingen vrolijk verder op zoek naar het Alkmaarse doel en het was Tonny Vilhena die scoorde na een uitbraak van Elia.

Een paar minuten voor tijd kon Bilal Başacıkoğlu Feyenoord op 0-5 zetten, maar zijn kopbal werd gestopt door Sergio Rochet. Hierdoor bleef het 0-4.

Ranglijst

Door de overwinning behoudt Feyenoord de eerste plek op de ranglijst. Achtervolgers Ajax kan in punten gelijk komen als het zondagmiddag wint op bezoek bij FC Twente.