Yeboah en Celina wijzen FC Twente de weg in Deventer

admin • 23:49, 22-10-2016 / Laatste Update: 13:46, 12-12-2023

FC Twente won zaterdagavond op de Adelaarshorst met 2-0 bij Go Ahead Eagles in Deventer. De bezoekers uit Enschede waren vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar het hield de thuisploeg tot op het eind van de wedstrijd in leven. Yaw Yeboah scoorde vlak voor rust, een minuut voor tijd gooide Bersant Celina de wedstrijd in het slot: 0-2.

Basisplaats Van der Lely

Twente trad tegen Go Ahead aan met een bijna ongewijzigde basiself. Alleen linksback Dejan Trjakovski was er in Deventer niet bij. Hij was geschorst en werd vervangen door Jeroen van der Lely.

Zwarthoed

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Twente-speler Yaw Yeboah. De Ghanese aanvaller verraste doelman Zwarthoed al vroeg in de wedstrijd met een balletje in de korte hoek en zag dat Zwarthoed nog net redding kon brengen. Grote kansen werden er het eerste half uur overigens niet gecreëerd. Twente was wel dreigender en schoot wat meer op doel dan de thuisploeg, maar heel grote kansen kwamen er niet. In de 34e minuut kreeg Bersant Celina pas echt een grote kans. Zijn schot belandde tegen de paal.

Goal Yeboah

Twente leek in Deventer met 0-0 te gaan rusten, maar vlak voor de pauze viel alsnog de openingstreffer. Na een goede actie van Enes Ünal, die slim zijn lichaam gebruikte om zijn tegenstander los te rukken, was het wederom Yaw Yeboah die voor de korte hoek koos, maar dit keer wel raak schoot: 0-1. Het was voor Yeboah overigens het 2de doelpunt in het shirt van de Tukkers. Eerder scoorde de Ghanees al thuis tegen Sparta.

In de tweede helft leek Twente op weg naar 0-2. De kansen waren er wel, maar ook na rust ontbrak de scherpte in de afronding. Go Ahead kreeg meer ruimte en maakte hier ook zeker gebruik van. De thuisploeg werd gevaarlijker en nam meerdere keren het doel van oud-Eagleskeeper Nick Marsman onder vuur. Het bleef echter 0-1.

Tweede goal

Twente bleef op jacht gaan naar de tweede goal, maar moest daarbij wel oppassen voor een uitbraak van de thuisploeg. In de 79e minuut trof Celina voor de 2de keer de paal en leek Go Ahead nog zomaar eens de 1-1 te kunnen maken.

Een minuut voor tijd gooide Bersant Celina het duel dan alsnog in het slot. Op de rand van het zestienmetergebied haalde de voetballer uit Kosovo uit en schoot raak: 0-2. Hij vierde het doelpunt met een fraaie koprol.

Rode kaart

Smet op de wedstrijd was een rode kaart in blessuretijd voor Eagles-invaller Antonia. Hij trapte na en kon inrukken.

Twente boekte in Deventer alweer de 5de zege van het seizoen en handhaafde zich hiermee in de subtop van de eredivisie. Aanstaande vrijdag komt hekkensluiter Roda JC op bezoek.