Agüero met frummelgoals belangrijk voor winnend City (video)

ProShots

admin • 16:30, 26-11-2016 / Laatste Update: 12:36, 07-01-2024

Manchester City heeft zich voor minimaal een paar uur verzekerd van de koppositie in Engeland. Een moeizaam bezoek aan promovendus Burnley leverde drie punten op voor de ploeg van Pep Guardiola.

Burnley ging geweldig uit de startblokken. De thuisploeg kwam al na dertien minuten op voorsprong dankzij een geweldige uithaal van Dean Marney. De middenvelder kreeg de bal voor zijn voeten en poeierde de bal strak in de hoek. Doelman Claudio Bravo had daar geen antwoord op.

Goudhaantje

Sergio Agüero bewees tegen Burnley zijn waarde voor Manchester City. De Argentijnse spits maakte in de eerste helft de gelijkmaker, nadat de bal ineens voor zijn voeten kwam. Ook in de tweede helft was Agüero belangrijk. Wederom scoorde hij een frummeldoelpunt. Burnley kreeg in de slotfase nog wel een aantal flinke kansen creëerde, maar Agüero bezorgde The Citizens de overwinning (1-2).

Door de winst bij Burnley is Manchester City minimaal voor een paar uur koploper in de Premier League. City komt daardoor op 30 punten. Concurrenten Chelsea en Liverpool komen later vandaag in actie.