‘Als ik je de tactiek vertel, zal ik je moeten vermoorden’

4 oktober 2016

EPA
'Als ik je de tactiek vertel, zal ik je moeten vermoorden'

Bondscoach Roberto Martinez van België pleegt naar eigen zeggen nog liever een moord dan dat hij zijn tactiek verklapt voor de komende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina, vrijdag in Brussel. ,,We proberen verschillende concepten uit. Ik wil enkele dingen behouden van de eerste wedstrijd tegen Cyprus en andere zaken uitproberen. Maar ik heb wel al een tactiek in mijn hoofd. Ik weet het dus, maar vertel het jullie niet. En als ik het iemand zeg, zal ik die moeten vermoorden'', tekende Sporza op uit de mond van de grappende trainer uit Spanje.


Problemen

Martinez, die de Rode Duivels een maand geleden op Cyprus met 3-0 zag winnen, moet voor de thuiswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina vooral wat defensieve problemen oplossen. Door blessures is de achterhoede verzwakt en de vervangers zijn bij hun club lang niet allemaal basisspelers. Op het middenveld ontbreekt spelbepaler Kevin De Bruyne. Martinez weet het, maar ligt er niet wakker van. ,,In het moderne voetbal moet je meerdere opties hebben qua speelwijze'', beseft hij maar al te goed.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht