Barça geeft Las Palmas billenkoek

admin • 19:06, 14-01-2017 / Laatste Update: 19:15, 12-12-2023

FC Barcelona heeft zaterdag met speels gemak gewonnen van Las Palmas. Nummer 8 van La Liga. Mede dankzij 3 goals in 7 minuten tijd werd het 5-0.

Geduchte tegenstander

Las Palmas won afgelopen dinsdag in de Copa del Rey nog met 3-2 van Atlético Madrid, dus er werd misschien meer van verwacht, maar ze konden eigenlijk weinig inbrengen.

Spelers krijgen rust

Ondanks dat bij Barcelona een aantal vaste krachten rust kregen, liep het soepel bij de Catalanen. Neymar, Iniesta, Pique en Rakitic deden niet mee en bij rust stond het 'pas' 1-0, dankzij Luis Suárez.

Drie goals in zeven minuten

Na rust ging het echter redelijk snel. In de 52e minuut maakte Messi z'n 1e goal ooit tegen Las Palmas. 5 minuten later maakte Suárez z'n 2e en 2 minuten daarna scoorde Arda Turan de 4-0: wedstrijd beslist. Commentator Sierd de Vos kon sowieso wel genieten van Messi en z'n compagnons.

Goal van Messi:

Eerste goal voor Vidal

Ook de rechtsback van Barcelona, Aleix Vidal, had een primeurtje. Hij scoorde namelijk z'n 1e goal in dienst van de Catalanen. Hij schoof de bal strak in het zijnet na een puike assist van Paco Alcacer.