Barça rekent dankzij jubileumgoals af met Bilbao (video)

11 januari 2017

Pro Shots

FC Barcelona heeft de 1-2 nederlaag bij Atletic Bilbao ongedaan gemaakt door woensdagavond in het eigen Camp Nou in de return met de Basken af te rekenen. Het werd 3-1 na een zenuwslopend duel.


Barça begon sterk aan het duel en maakte al vrij snel de openingstreffer. De goal van Neymar werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Heel even gingen de gedachten van Gerard Pique terug naar het competitieduel met Villarreal, waar de scheidsrechter tot 3 keer toe een loepzuivere goal van Barça affloot.

100 van Suarez
Toch bleven de Catalanen strijden en dat leverde uiteindelijk ook doelpunten op. Luis Suarez schoot zijn 100e in het shirt van Barça binnen. Dat was tevens de 300e goal van het gouden trio MSN sinds dat ze samen spelen.

Vlak na rust maakte Neymar vanaf de stip de 2-0. Het betekende zijn eerste goal sinds 1008 minuten. Enric Saborit deed namens de bezoekers wat terug. Hij kopte de bal via de grond langs Jasper Cillessen, die sinds lange tijd weer eens in de basis mocht starten bij de grootmacht.

Messi
Wie anders dan Lionel Messi moest Barça verlossen van het kwade. De Argentijn mikte vanuit een vrije trap knap raak en verpulverde zo het record van Ronald Koeman in het shirt van de Catalanen.
De beelden zijn van Ziggo Sport

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht