Barcelona plaatst zich voor achtste finales na eenvoudige zege bij Celtic

admin • 23:37, 23-11-2016 / Laatste Update: 14:57, 07-01-2024

Barcelona heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De mannen van Luis Enrique boekten een eenvoudige 0-2 zege op bezoek bij Celtic.

In de eerste helft waren de Catalanen dominant en kwamen ze via niemand minder dan Lionel Messi op een 0-1 voorsprong. De Argentijn schoot in de 24e minuut raak in de korte hoek na een heerlijke assist van Neymar. Via diezelfde Messi vergrote Barça haar voorsprong kort na rust. Luis Suárez versierde een penalty, waarna Messi voor de tweede van zijn avond aantekende. Voor de Argentijn is het een mijlpaal. Het was zijn 100e doelpunt in 119 internationale wedstrijden voor Barcelona.

Na de 0-2 deed Barça het wat rustiger aan en waren er weinig hoogtepunten meer. Alleen in de 83e minuut kon Barça haar voorsprong nog vergroten, maar het schot van Suárez raakte de paal.