Barcelona wint eenvoudig bij 'stug spelend' Eibar, maar raakt Busquets kwijt

Bart van der Wijst • 23:36, 22-01-2017 / Laatste Update: 03:13, 05-01-2024

Barcelona heeft uit bij Eibar gedaan wat het moest doen, winnen. Het werd uiteindelijk 0-4 voor de ploeg van Luis Enrique, waar Denis Suarez, Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar scoorden. In de regio Gipuzkoa kwam de titelhouder niet in gevaar tegen het stug spelende Eibar. Barcelona raakte wel Sergio Busquets kwijt, hij raakte al snel geblesseerd.

Door de zege verkleinen de Catalanen de achterstand op koploper Real Madrid tot twee punten. De Koninlijke heeft echter wel een duel minder gespeeld. Eibar zakt door de nederlaag steken naar de tiende positie in de Primera División.

Doelpunten

Barça kwam vrij eenvoudig aan de doelpunten. In de 1ste helft scoorde invaller Denis Suarez met een lage schuiver. In de 2de helft verdubbelde Messi, na een schitterende pass van Luis Suárez, de score. De Uruguayaan benutte even later zelf een mogelijkheid na een fout in de defensie van Eibar. Het slotakkoord was voor Neymar, die pas zijn 5de doelpunt van het seizoen maakte.

Busquets

De middenvelder werd al in de openingsfase vol op zijn rechterenkel getrapt door Gonzalo Escalante. Een verrekte buitenste enkelband, luidde de eerste diagnose van de medische staf van Barcelona. Escalante leek bewust zijn voet op de binnenkant van de enkel van Busquets te plaatsen. Hoewel de scheidsrechter er bovenop stond, kwam de Argentijn er zonder kaart van af.