Bayern geeft zege uit handen na hilarische blunder doelman Ulreich (video)

AFP

Trevor Wagener • 00:27, 23-09-2017 / Laatste Update: 21:43, 08-01-2024

Bayern München heeft dure punten verspeeld in de vaderlandse competitie. In de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg werd een 2-0 voorsprong bij rust in de 2e helft volledig uit handen gegeven en voltrok zich een ramp: De bezoekers kwamen terug tot 2-2.

Bayern was op voorsprong gekomen door een benutte penalty van de Pool Robert Lewandowski en een iet wat gelukkige goal van Arjen Robben. Dit doelpunt van de Nederlander betekende zijn 92ste treffer in dienst van der Rekordmeister. Hiermee is hij nu de buitenlander met de meeste goals voor Bayern ooit. Een eer die hij - voorlopig nog - moet delen met de Braziliaan Giovane Élber.

Blunder

Maar na rust ging het mis voor Bayern. Maximilian Arnold en Daniel Didavi hielpen de bezoekers langszij. Die eerste dat deed met hulp van de vervanger van Manuel Neuer, Sven Ulreich: