Bayern mag Lewandowski op blote knietjes bedanken in Freiburg

admin • 23:24, 20-01-2017 / Laatste Update: 12:49, 07-01-2024

Koploper Bayern München leek vrijdagavond dure punten te verspelen in de strijd om het landskampioenschap in Duitsland. Op bezoek bij een brutaal spelend Freiburg floot de scheids af bij een stand van 1-2, al leek de ploeg van Carlo Ancelotti lange tijd genoegen te moeten nemen met een gelijkspel.

Na een goede rush van Vincenzo Grifo schoot Janik Haberer de bal namens de thuisploeg er al na 4 minuten in. Bayern creëerde weinig tegenstand en als de ploeg van Carlo Ancelotti wel iets forceerde, stond daar nog altijd Freiburg-doelman Alexander Schwolow.

Schwolow moest echter na een halfuur spelen zijn meerdere kennen op de inzet van Robert Lewandowski. De Pool maakte zijn 60e doelpunt in de Bundesliga gemaakt. De superspits had daar maar 80 wedstrijden bij Bayern voor nodig!

Kansen, kansen, kansen

Duits voetbal blijft leuk tot aan de laatste seconden. Dat was in dit duel dan ook niet anders. Na een supergrote kans van Arjen Robben, mikte ook Freiburg-middenvelder Maximilian Philipp net mis vlak voor tijd. Ook Nils Petersen was namens de thuisploeg nog dicht bij de winnende, maar de bal vloog er aan de andere kant in. Wie anders dan Lewandowski maakte de winnende in de 91e minuut na een HEER-LIJ-KE assist van Franck Ribery.