Besiktas verkleint achterstand op koploper onder toeziend oog van Babel

admin • 19:55, 24-12-2016 / Laatste Update: 08:13, 07-01-2024

Besiktas heeft goede zaken gedaan in de Süper Lig. Onder toeziend oog van Ryan Babel, die hoogstwaarschijnlijk aan de bak gaat bij Besiktas, won het thuisduel met 1-0 van laagvlieger Gaziantepspor. Daardoor is de achterstand op koploper Istanbul Basaksehir teruggedrongen tot slechts 1 punt.

In de eerste helft deed zich een spelbeeld voor dat werd verwacht. De thuisploeg nam het initiatief en was de betere ploeg. Vooral na een minuut of 20 kreeg Besiktas de eerste echte kansen. Die werden niet verzilverd, maar vlak voor rust was het wel raak. Vincent Aboubakar schoot raak op aangeven van ex-PSV'er Atiba Hutchinson. Dat was ook gelijk de ruststand.

Gemiste pingel

Besiktas was ook in het tweede bedrijf de betere ploeg. De nummer twee van de Super Lig kreeg een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen. Zeker toen de thuisploeg in de 79e minuut een penalty mocht nemen. Middenvelder Oguzhan Ozyakup wist het buitenkansje vanaf 11 meter echter niet te verzilveren. Gelukkig voor Ozyakup kwam Besiktas niet meer echt in de problemen en boekte het een magere 1-0 zege.

Puntenverlies Istanbul Basaksehir

Door de zege is de achterstand op koploper Istanbul Basaksehir nog maar 1 punt. IB verzuimde namelijk eerder op de dag te winnen van Adanaspor. Tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst kwam het niet verder dan een gelijkspel (1-1).