Borussia Dortmund op fenomenale wijze naar de finale van de DFB-Pokal

ANP Photo

admin • 00:39, 27-04-2017 / Laatste Update: 17:53, 07-01-2024

Borussia Dortmund is er op geweldige wijze in geslaagd om de finale van de DFB-Pokal te bereiken. Uit bij Bayern München werd er met 2-3 gewonnen na een kraker van een wedstrijd. In de finale wacht Eintracht Frankfurt.

Borussia kwam al snel op voorsprong. Nadat er eerder een penalty niet werd gegeven, was het Marco Reus die de uitploeg op voorsprong bracht. De Spaanse verdediger Javí Martínez ging gruwelijk in de fout door te kort terug te spelen op Sven Ulreich, die in de DFB-Pokal de voorkeur krijgt. De Portugees Raphaël Guerreiro profiteerde van zijn fout maar schoot op de paal. Reus prikte in de rebound wel raak: 0-1.

Wel Reus, No Party

Toch is Reus geen garantie op prijzen. De Duitser pakte namelijk nog nooit een prijs. Hij was geblesseerd voor het WK en was met zijn clubteams nog nooit succesvol. Alsof Martínez dat leek te weten en Dortmund zomaar op voorsprong liet komen. De Spanjaard maakte zelf gelijk en herstelde daarmee zijn fout. Uit een corner van Xabi Alonso wist de verdediger de bal op het hoofd te krijgen en door de benen van Roman Bürki te koppen.

O gol do Javi Martinez. 1-1 pic.twitter.com/KIYgaiDT53

— Bayern & Germany (@MiaSanMiaPT) 26 april 2017

Nadat scheidsrechter Munuel Gräfe ook een handsbal van de Griek in Dortmundse dienst, Sokratis, over het hoofd zag kwam Der Rekordmeister voor het eerst op voorsprong. Mats Hummels maakte er in de 41ste minuut 2-1 van. De oud-verdediger van Borussia Dortmund juichte, zoals het hoort, niet bij doelpunt tegen zijn oude ploeg. De Duitsers tikte beheers binnen vanaf een meter of 15 nadat hij volledig vrij werd gespeeld door Xabi Alonso en Franck Ribéry: 2-1.

Lewandowski

De Poolse superspits Robert Lewandowski kreeg later een kans om de voorsprong nog verder uit te bouwen maar in een 1-op-1-situatie met de Zwitserse Bürki miste hij. In de 2de helft bleef Bayern de betere ploeg in de Alianz Arena. Arjen Robben, die vanaf het begin speelde, kreeg in de 62ste minuut de grootste mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar de Bedummenaar kreeg de bal niet in het goal waar Bürki al uit was.

Maar het zou geen Bayern-Dortmund zijn als Pierre-Emerick Aubameyang ook geen doelpunt mee zou pikken. De spits uit Gabon stond in de 69ste minuut aan het einde van een aanval over rechts. Ousmane Dembélé speelde zichzelf vrij en gaf vervolgens voor. Bij de 2de paal was het de Afrikaan in Duitse dienst die zijn 35ste goal maakte.

Het is niet makkelijk om tegen Bayern op voorsprong te komen nadat je eerst op achterstand bent gekomen. Toch lukte dat die Schwarzgelben  in de 73ste minuut. Kostbaar balverlies van Philipp Lahm werd genadeloos afgestraft door Die Borussen. Nadat de boys van Thomas Tüchel simpel rondtikte in het zestienmetergebied van Bayern werd uiteindelijk de Fransman Dembélé gevonden. De rechtsbuiten kapte Alaba uit en schoot vervolgens via de onderkant van de lat raak: 2-3.

Ousmane Dembélé zet de boel op z'n kop! Dortmund pakt op prachtige wijze de voorsprong tegen Bayern: 2-3. #fcbbvb pic.twitter.com/Dy12MuFxA5

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 26 april 2017

Robben kreeg daarna nog 2 enorme mogelijkheden om zijn ploeg op gelijke hoogte te schieten, maar de aanvoerder van het Nederlands elftal faalde in de afronding. Bayern kreeg over de hele wedstrijd veel betere kansen, maar het sterrenteam van Carlo Ancelotti was gewoon niet goed genoeg om het kwalitatief mindere Dortmund te verslaan. Daarmee zijn Die Borussen het 1ste team in de geschiedenis van het Duits voetbal dat 4 keer op rij de finale van de Duitse beker heeft gehaald.