Cillessen debuteert bij Barcelona met nederlaag tegen Alavés

admin • 00:28, 11-09-2016 / Laatste Update: 06:57, 07-01-2024

Niet het debuut waar Jasper Cillessen op had gerekend bij Barcelona. De nieuwe doelman van de Spaanse kampioen moest in Camp Nou tegen het gepromoveerde Alavés twee doelpunten incasseren, waardoor Barcelona tegen een pijnlijke nederlaag aan liep: 1-2. Cillessen mocht starten omdat zijn Duitse concurrent Marc-André ter Stegen een dag voor de wedstrijd tijdens de training een hamstringblessure opliep.

Geen blaam

De Nederlandse international, vorige maand voor 13 miljoen euro overgekomen van Ajax, kon aan beide tegentreffers weinig doen. Cillessen werd in de 39e minuut gepasseerd door de Braziliaanse spits Deyverson, die bij een voorzet vanaf de rechterkant voor Javier Mascherano kroop en de bal intikte. Kort na rust kwam Barcelona langszij dankzij een kopbal van verdediger Jérémy Mathieu, maar een kwartier later moest Cillessen opnieuw vissen.