De CL van woensdag: Rostov stunt tegen Bayern, PSV moet aan de bak

admin • 08:03, 24-11-2016 / Laatste Update: 08:53, 08-01-2024

Door de verrassende 3-2 zege van FK Rostov weet PSV wat het over 2 weken te doen staat als het de Russische ploeg zelf in eigen huis ontvangt. De Eindhovenaren verloren zelf met 2-0 bij Atlético Madrid en zijn hekkensluiter in groep D. Op 6 december is alleen winst voldoende om Europees te overwinteren.

Groep D:

FK Rostov - Bayern München

Om 18.00 uur werd er al afgetrapt in Rostov aan de Don. Douglas Costa opende nog wel de score voor Bayern, maar vlak voor rust maakte Serdar Azmoun de gelijkmaker. Al vroeg in de tweede helft  benutte Dmitry Poloz een strafschop voor Rostov, waardoor de thuisploeg al op een 2-1 voorsprong stond. Juan Bernat maakte 2 minuten later de 2-2. Maar Christian Noboa bepaalde de eindstand op 3-2. Voor PSV is dat slecht nieuws, want de Eindhovense club is met Rostov in gevecht om plek 3 in de groep.

Atlético Madrid - PSV

Atlético Madrid was in eigen huis bijna de hele wedstrijd heer en meester, maar zonder goed te spelen. PSV hield de eerste helft nog de eigen goal schoon, maar na rust drukte Atleti door en werd het 2-0. Dankzij het Franse koppel voorin werd de eindstand bereikt. Zowel Kevin Gameiro als Antoine Griezmann scoorde.

Groep A

Arsenal - PSG

De topper in Groep A bleef woensdagavond na een doelpuntrijk duel onbeslist. Allebei waren ze al geplaatst voor de achtste finales van de Champions League, maar ze maakten er in Londen wel een leuke wedstrijd van. Het duel tussen Arsenal en Paris Saint-Germain eindigde in een vermakelijk 2-2 gelijkspel. Daardoor blijven de mannen van Wenger 1e in de poule, op doelsaldo.

Ludogorets - Basel

Het duel tussen Ludogorets en Basel stond in het teken van een plaats in de Europa League. Beide ploegen hadden voorafgaand aan het duel welgeteld 1 punt, doordat ze al een keer gelijkspeelden. Ook woensdagavond deelden de ploegen de punten. Het werd 0-0. De beslissing valt dus over 2 weken.

Groep B

Besiktas - Benfica

Bij een enorme comeback, zoals woensdagavond bij Besiktas-Benfica, is het altijd de vraag of de ene ploeg heel goed was of de andere heel slecht. Benfica kwam in Turkije op een 3-0 voorsprong, maar gaf die in de slotfase alsnog weg. Besiktas speelde uiteindelijk nog met 3-3 gelijk.

Napoli - Dynamo Kiev

Het Italiaanse Napoli kon door het gelijkspel van het duel in Turkije goede zaken doen. Met winst in eigen huis tegen Dynamo Kiev waren ze door naar de achtste finales, maar verder dan een 0-0 gelijkspel kwamen de Italianen niet. Daardoor kunnen Napoli, Besiktas en Benfica alle drie nog door.

Groep C

Celtic - Barcelona

Barcelona heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De mannen van Luis Enrique boekten een eenvoudige 0-2 zege op bezoek bij Celtic. In de eerste helft waren de Catalanen dominant en kwamen ze via niemand minder dan Lionel Messi op een 0-1 voorsprong. Via diezelfde Messi vergrote Barça haar voorsprong kort na rust. Het was zijn 100e doelpunt in 119 internationale wedstrijden voor Barcelona. Na de 0-2 deed Barça het wat rustiger aan en waren er weinig hoogtepunten meer. Alleen in de 83e minuut kon Barça haar voorsprong nog vergroten, maar het schot van Suárez raakte de paal.

Borussia Mönchengladbach - Manchester City

Manchester City heeft zich ten koste van Borussia Mönchengladbach geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Engelsen wisten dat ze aan een gelijkspel genoeg hadden om door te gaan en dat werd het ook: 1-1. De Duitsers lieten City voetballen en loerden zelf op de counter. Na 23 minuten leverde die tactiek succes op. Raffael schoot zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Direct na de openingstreffer gooide City-trainer Pep Guardiola zijn formatie om en dat leidde vlak voor rust tot de 1-1. David Silva tikte een goede voorzet van Kevin de Bruyne binnen.