De Roon geeft ManCity flinke dreun met kopgoal in blessuretijd

admin • 19:22, 05-11-2016 / Laatste Update: 14:15, 08-01-2024

Marten de Roon heeft Manchester City zaterdagmiddag een flinke dreun gegeven door te scoren in blessuretijd. De Nederlandse middenvelder van Middlesbrough voetbalde sterk en zag dat beloond worden met een heerlijke kopgoal. Daardoor werd het 1-1 in Manchester.

4 dagen na de winst op FC Barcelona in de CL (3-1) domineerde Manchester City vooral voor rust. De koploper van de Premier League miste kans na kans, tot Agüero aan het einde van de eerste helft op aangeven van Kevin De Bruyne eindelijk scoorde.

Zo ja Marten!

Middlesbrough kwam in de tweede helft wat beter in de wedstrijd en pakte zelfs verrassend een punt dankzij De Roon, die een voorzet vanaf de linkerkant van George Friend hard achter doelman Claudio Bravo kopte. Het was het eerste doelpunt van de middenvelder in de Premier League.

Door het gelijke spel moet Manchester City waarschijnlijk de koppositie in de Premier League afstaan aan Arsenal, Liverpool en misschien zelfs Chelsea. De ploeg van Conte neemt het om 18.30 uur op tegen Ronald Koeman (en Everton). Arsenal en Liverpool komen zondag pas in actie.