Babel gaat lekker: aanvaller weer goud waard met doelpunt (video)

admin • 23:31, 18-12-2016 / Laatste Update: 22:51, 12-12-2023

Ryan Babel heeft Deportivo la Coruña zondag aan een overwinning in de Spaanse voetbalcompetitie geholpen. De Amsterdamse aanvaller maakte kort voor rust het 2e doelpunt in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Osasuna (2-0). Babel kopte bij de 2e paal een voorzet van Carles Gil binnen en dat was alweer z'n 4e doelpunt van het seizoen.

Deportivo kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via de Roemeense spits Florin Andone. Babel kreeg in de laatste minuut een publiekswissel in stadion Riazor, waarbij de fans z'n naam zongen. De oud-Ajacied droeg eerder deze maand met een doelpunt ook al bij aan de zege op Real Sociedad. Hij heeft er in 11 wedstrijden nu 4 in liggen.

Lichtuitval

De wedstrijd lag aan het begin van de 2e helft overigens een tijdje stil omdat het licht uitviel in Riazor. Nadat er weer werd gevoetbald, kwam de winst niet meer in gevaar voor Babel en z'n mannen.

Volg La Liga elk weekend via Ziggo Sport!