Dominerend Arsenal wint op bezoek bij Hull City (video)

Proshots

Trevor Wagener • 21:38, 17-09-2016 / Laatste Update: 15:54, 12-12-2023

Arsenal liet zaterdag geen spaan heel van Hull City. De Londenaren speelden woensdag in de Champions League met iet wat geluk gelijk tegen Paris Saint-Germain, maar speelden bij Hull alle schroom van zich af: 1-4.

De ploeg van Arsene Wenger nam al vroeg in de wedstrijd met succes het initiatief. Alexis Sanchez opende na zeventien minuten de score, maar kreeg hierbij wel een beetje hulp van de doelman van de tegenstander. Eldin Jakupovic bokste een voorzet van Alex Iwobi niet ver genoeg weg, waarna de Chileen makkelijk doel trof.

Sanchez vergat vervolgens het gat te vergroten door vanaf elf meter te missen. Jake Livermore was verantwoordelijk voor de penalty en mocht met rood de kleedkamer opzoeken. Toen Theo Walcott met een mooie lob voor 0-2 zorgde, leek de wedstrijd beslist. Leek, want Robert Snodgrass benutte zijn buitenkansje vanaf de stip wel en het spel lag open.

Beslissing

De 3-1 kwam op naam van Sanchez, die alsnog zijn tweede treffer van de wedstrijd liet noteren. In blessuretijd deed de van Borussia Mönchengladbach overgekomen Granit Xhaka nog een duit in het zakje door van grote afstand raak te schieten, waardoor Arsenal's derde winstpartij van het seizoen niet meer in gevaar kwam.