EL groep G: B-elftal Ajax speelt zich stuk tegen subtopper uit België in Europa League

admin • 23:58, 08-12-2016 / Laatste Update: 20:22, 08-01-2024

"Als je een seizoenskaart hebt bij Standard, dan moet je wel echt een teringhekel aan je vrouw hebben", zo begon René van der Gijp zijn analyse in de rust nadat Ajax een simpele eerste helft heeft gespeeld tegen de Belgische club.

De nummer 7 van België leek kansloos onderuit te gaan in het Europa League duel met de Amsterdammers, maar niets bleek minder waar: 1-1. Ajax hield, ondanks de heerlijke goal van Anwar El Ghazi, geen heerlijk gevoel over aan het 'oefenduel' met de Belgen. Een duel, dat ontsierd werd door vuurwerk.

Die El Ghazi, die is trouwens sinds zijn verbanning betrokken bij 6 doelpunten in 6 wedstrijden. Best een bizar statistiekje! De tweede helft was gewoon kut, dus daar beginnen we verder ook niet over. Behalve dan dat Benito Raman 5 minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. Ajax stelde zelf geen fuck voor. El Ghazi had dan wel de winnende op z'n schoen, maar de meestercounter van 'invaller' Hakim Ziyech werd niet afgerond.

Celta

Het duel tussen Celta de Vigo en Panathinaikos was een stuk sprankelerder. John Guidetti maakte al na 4 minuten de 0-1. Maar daar bleef het niet bij, want Fabian Orellana mikte vanaf 11 meter raak: 0-2. Celta de Vigo gaat door de sportieve plicht van Ajax als nummer 2 door naar de laatste 32 in de Europa League.