Feyenoord sleept met 10 man een punt uit het vuur bij Zorya Luhansk

Martijn Baars • 21:52, 03-11-2016 / Laatste Update: 10:36, 05-01-2024

Met 10 man heeft Feyenoord een punt weggesleept uit Odessa: 1-1. Tegen Zorya Luhansk leek de Rotterdamse ploeg in een zetel te zitten, maar een paar minuten voor rust ging het helemaal mis. Eric Botteghin had in de malaise de hoofdrol. De Braziliaanse verdediger van Feyenoord veroorzaakte een strafschop en moest met rood van het veld.

Feyenoord ijzersterk

Dankzij een rake kopbal van Nicolai Jörgensen vroeg in de eerste helft, verdedigde Feyenoord een 1-0 voorsprong. Diezelfde stand was in De Kuip een paar weken geleden genoeg voor de overwinning. Ook na de goal van de Deen, was Zorya het helemaal kwijt. De 0-2 leek dichterbij dan de gelijkmaker.

Strafschop en rood

Totdat Botteghin vlak voor rust binnen een minuut 2 gele kaarten pakte. Bij zijn 2e gele kaart kreeg hij de bal op zijn hand. Daardoor mocht de Oekraïense club een strafschop nemen. Keeper Brad Jones hield de snoeiharde inzet van Rafael Foster, maar in de rebound schoot hij alsnog raak: 1-1.

Counterkans Vejinovic

In de tweede helft deed Zorya er alles aan om te winnen. De thuisclub scoorde zelfs nog, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de spaarzame counter die Feyenoord met 10 man kreeg, had Marko Vejinovic de grootste kans om de ploeg van Van Bronckhorst alsnog naar de overwinning te schieten. Zijn inzet ging echter over.

Stand in de poule

Omdat Fenerbahçe in eigen huis met 2-1 won van Manchester United, blijft Feyenoord koploper in de groep. De Rotterdammers hebben na 4 duels 7 punten, net zo veel als Fener. Manchester United volgt op een punt achterstand. De eerste 2 ploegen gaan door naar de volgende ronde. Check vooral even de schitterende goals van de Turkse ploeg.