Francesco Totti bijna oudste doelpuntenmaker ooit in Serie A

admin • 12:26, 21-04-2016 / Laatste Update: 15:50, 08-01-2024

De oude Francesco Totti was woensdagavond enorm belangrijk voor zijn club AS Roma. Door zijn goals van woensdagavond is Totti één van de oudste doelpuntenmakers ooit in de Serie A, maar nog niet de oudste.

De 39-jarige clubicoon mocht in de 86ste minuut invallen in het duel met Torino, en boog in de resterende minuten met twee goals een achterstand om in een overwinning (3-2).

Costacurta

De oudste doelpuntenmaker in de Italiaanse competitie is namelijk Alessandro Costacurta, de centrale verdediger van AC Milan die in 2007 op 41-jarige leeftijd het net wist te vinden. Totti staat met zijn 39 jaar en ruim 6 maanden op plek 4 in deze eeuwige ranglijst (zie tabel).

Snelste

Toch pikte Totti woensdagavond nog wel een ander recordje mee. Zijn doelpunt viel 22 seconden na zijn invalbeurt, en dat is de snelste goal dit seizoen in de Serie A voor een invaller. Deze cijfers kan Totti toevoegen aan zijn imposante lijstje met records, zoals de meeste deelnames aan de Romeinse derby (Roma vs Lazio, 39 keer) en de meeste doelpunten in de Serie A voor één club (243).