Geschorste Eboué zit er goed doorheen: ‘Wilde zelfmoord plegen’

22 december 2016

AFP

Emmanuel Eboué zit er even helemaal doorheen. De Ivoriaan is een jaar geschorst omdat hij een spelersmakelaar niet wilde betalen. En daar kan-ie maar moeilijk mee omgaan. Hij ligt alleen maar in bed, sluit zich op in z'n kamer en heeft zelfs overwogen om zelfmoord te plegen. Bizar...


De rechtsback vertelt dat in gesprek met The Telegraph. Hij is sinds maart geschorst en zit daardoor in een diep dal. "Er zijn veel dagen dat ik geen zin heb om mijn bed uit te komen. Soms sluit ik mij twee dagen op in mijn kamer. Ik heb ook al eens overwogen om zelfmoord te plegen", zegt hij tegen de krant.

Bijbel
Eboué zit echt diep in de put. Hij verveelt zich kapot en doet eigenlijk helemaal niets. Het enige dat hem -naast z'n familie- steun geeft, is de Bijbel. Die leest de verdediger uit Ivoorkust de hele dag. "Ik zit de hele dag in mijn Bijbel te lezen. Ik sta elke dag om vier uur op. Ik bid, lees en stuur vervolgens een sms met een gedachte voor de dag naar al mijn contacten."

Zoontje
Eboué  heeft een zoontje van 7 heeft dat ook goed kan voetballen. Eboué junior voetbalt bij Arsenal en ook daar wordt de verdediger niet echt gelukkig van. "Elke keer als ik met hem meega vragen mensen mij wat ik doe of ik met pensioen ben. Dat maakt het alleen maar zwaarder."

Dieptepunt
Als Eboué geen familie had, dan had-ie allang zelfmoord gepleegd. Dat vertelt hij in het interview met The Telegraph. "Mijn familie heeft me heel erg goed gesteund. Ik vraag me af wat ik mezelf had aangedaan als ik op mijzelf was aangewezen." Maar gelukkig is het zover niet gekomen. Nog 4 maanden en dan mag Eboué hopelijk weer ergens aan de bak. Alhoewel, hij is al 33. De vraag blijft of een club hem nog wil hebben. Zeker gezien z'n handelen...

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht