Gouden wissel Mourinho levert United zege op tegen West Ham (video)

admin • 21:06, 02-01-2017 / Laatste Update: 20:13, 05-01-2024

De zegereeks van Manchester United in de Premier League duurt voort. Na 5 overwinningen op rij kan de ploeg van José Mourinho er weer een overwinning bijschrijven. West Ham United, dat ruim 75 minuten met 10 man speelde na de rode kaart van Sofiane Feghouli, werd met 2-0 verslagen. Al ging dat niet zonder slag of stoot.

Feghouli kwam hard in en botste op Phil Jones, die kermend van de pijn (al dan niet theatraal) op het veld bleef liggen. Het leverde een rode kaart op voor de aanvaller van West Ham en een fluitconcert van het thuispubliek voor de verdediger van United. Of de rode prent terecht was? Oordeel zelf:

Beelden van Ziggo Sport.

Tegen 10 man ging United op zoek naar een treffer. Antonio Valencia en Jesse Lingard waren na een ruim half uur héél dichtbij, maar scheidsrechter Michael Dean zag 'GOAL' niet op zijn klokje staan. De spelers van West Ham kropen dapper uit hun schulp. Het leverde een gevaarlijk schot op van Manuel Lanzini. Doelman David de Gea bleek onverslaanbaar.

Gouden wissel

In de tweede helft was het West Ham dat voor de grootste kans na rust zorgde. Michael Antonio ging na een uur spelen alleen op De Gea af, maar de Spaanse doelman bleek weer een sta-in-de-weg. 3 minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Juan Mata, die Lingard 4 minuten daarvoor verving, was het eindstation van een snelle aanval. Hij schoot de bal hard achter West Ham-doelman Darren Randolph.

Het moegestreden West Ham kon nauwelijks mer gevaarlijk worden. United wel, met een buitenspeldoelpunt maakte Zlatan Ibrahimovic er 2-0 van. Daardoor komt United op hetzelfde puntenaantal als Tottenham Hotspur. De Spurs ontvangen woensdag koploper Chelsea. United heeft na 20 wedstrijden 39 punten verzameld en moet genoegen nemen met een 6e plaats, dat aan het einde van het seizoen geen recht geeft op Europees voetbal. Tenzij een club uit de top 5 de FA Cup wint. West Ham kent tot nu toe een teleurstellend seizoen en moet genoegen nemen met de 13e plaats in de Premier League.