Hellas Verona degradeert ondanks zege tegen AC Milan

ProShots

admin • 00:15, 26-04-2016 / Laatste Update: 18:39, 12-12-2023

Hellas Verona heeft vanavond als eerste club dit seizoen afscheid moeten nemen van de Serie A. De kampioen van 1985 won zelf van AC Milan (2-1), maar kan niet meer aan degradatie ontkomen na de 1-0 zege van Carpi tegen Empoli.

Kevin Lasagna maakte in de 85ste minuut de bevrijdende treffer voor Carpi. De thuisploeg speelde ruim een uur met een man meer, na een rode kaart voor Levan Mchedlidze. Carpi heeft door de zege tien punten meer dan Hellas Verona, met nog drie speeldagen te gaan. Op basis van de huidige ranglijst moeten ook Palermo en Frosinone vrezen voor degradatie naar de Serie B.

AC Milan staat na de nederlaag in Verona op de zesde plaats. De tegenstander van Juventus in de bekerfinale kwam op voorsprong door Jeremy Menez. Hellas kreeg in de tweede helft een strafschop cadeau. Giampaolo Pazzini benutte het buitenkansje vanaf elf meter. Diep in blessuretijd schoot Luca Siligardi de thuisploeg naar de vierde zege van het seizoen.