HOPPA! Williams bezorgt Koeman pas in slotfase nodige winst op Arsenal

admin • 23:42, 13-12-2016 / Laatste Update: 04:04, 06-01-2024

Ronald Koeman is er éindelijk in geslaagd om de volle mep te pakken met Everton. De coach uit Groningen, die behoorlijk onder druk staat in Liverpool, speelde dinsdagavond in de Premier League tegen Arsenal en pakte pas in de slotfase de winst: 2-1. Ashley Williams is de matchwinnaar!

Beide ploegen begonnen in Liverpool slordig aan de wedstrijd en zelfs Mesut Özil kreeg het niet voor elkaar om goed te passen. Het 1e kwartier op Goodison Park ging dan ook geruisloos voorbij.

0-1

In de 19e minuut ging het toch fout voor Koeman en z'n mannen. Een vrije trap van Alexis Sánchez ging via het been van Everton-verdediger Ashley Williams achter Maarten Stekelenburg in het netje: 0-1. De Arsenal-vedette zorgde daarmee voor een hele knappe prestatie: hij is in zijn laatste 27 wedstrijden betrokken bij precies 27 doelpunten van The Gunners: 19 goals en 8 assists.

Arsenal heerlijke tegenstander

Ondanks de achterstand maakte Koeman zich ongetwijfeld weinig zorgen. Arsenal ligt hem namelijk wel. De coach verloor met zijn teams nog nooit van Arsenal en Seamus Coleman maakte aan alle zorg een einde op slag van rust (43e minuut). Hij kopte de 1e bal op doel meteen raak na een voorzet van linksback Leighton Baines: 1-1.

Opstootje

De goal zorgde voor de nodige ruzie richting de kleedkamer. Beide teams kregen het met elkaar aan de stok en mister Everton, Duncan Ferguson, zorgde voor vrede. 10 minuten na de thee kreeg Arsenal de kans om op 1-2 te komen. Özil schoot de bal in vrije positie over het doel van Stekelenburg; zijn bal had eigenlijk wel op goal gemoeten.

Stekelenburg

De schrik sloeg er bij Everton in toen Stekelenburg in de 58e minuut geblesseerd raakte. Hij kon gelukkig wel door. Daarna kraakte het behoorlijk bij Everton, maar The Toffees kregen het wel voor elkaar om stand te houden.

Williams

Sterker nog, de thuisploeg kwam 5 minuten voor tijd op voorsprong! Niemand minder dan Williams, nog ongelukkig bij de 0-1, kopte in de 85e minuut raak: 2-1. Goodison Park stond daarna in vuur en vlam. Eindelijk lukte het Everton en Koeman om voor het eerst sinds 30 oktober weer eens te winnen.

In de 92e minuut kreeg Phil Jagielka nog wel z'n 2e gele kaart. Maar ach, wat zal het hem en Koeman boeien. De 3 punten zijn binnen!