Ibrahimovic kopt ManUnited op de valreep naast Liverpool (video)

Proshots

admin • 19:51, 15-01-2017 / Laatste Update: 13:54, 05-01-2024

De klassieker in de Premier League tussen Manchester United en Liverpool heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel tussen de huidige nummers zes en drie van de ranglijst eindigde in 1-1. Liverpool zag de achterstand op koploper Chelsea, dat gisteren met 3-0 won bij Leicester City, daarmee oplopen tot zeven punten.

Op 17 oktober speelden Liverpool en Manchester United ook al gelijk (0-0) op Anfield.

Pogba

De Fransman Paul Pogba stond aan de basis van het eerste doelpunt. De middenvelder van Manchester United maakte in de 27ste minuut hands in zijn eigen strafschopgebied en James Milner benutte de strafschop.

Gelijkmaker

De gelijkmaker kwam zes minuten voor tijd op naam van Zlatan Ibrahimovic. Nadat invaller Marouane Fellaini eerst de paal raakte, kopte de Zweedse spits in de rebound de gelijkmaker binnen.

Gini

De Nederlandse middenvelder Georginio Wijnaldum, basisspeler bij Liverpool, kreeg in blessuretijd nog een kans op het winnende doelpunt, maar zijn schot had te weinig vaart en kon worden gekeerd door David De Gea.

Ranglijst

Chelsea heeft na 21 speelronden 52 punten, Tottenham Hotspur en Liverpool staan beiden op 45 punten. Manchester City, vijfde op de ranglijst, ging eerder op de middag met liefst 4-0 onderuit bij het Everton van Ronald Koeman.

De Premier League-wedstrijden bekijk je live op Ziggo Sport!