Janssen scoort niet, maar krijgt alleen maar positieve reacties

19 oktober 2016

Pro Shots
Engeland blijft vol lof over niet-scorende Janssen

Harry Kane staat al een tijdje buitenspel wegens een blessure. Daarom kreeg Vincent Janssen de kans om zich te laten gelden. En dat doet-ie ook: hij werkt hard, schiet, kopt en is een constante dreiging voor de defensie van de tegenstander. Maar de spits van Tottenham Hotspur scoort maar niet.


Logischerwijs worden er in de media enkele kritische noten gekraakt over de niet-scorende spits. Maar eigenlijk blijft de overgrote meerderheid zeer positief.

Pingel in de beker
Je kan namelijk moeilijk beweren dat hij slecht speelt. Vincent Janssen doet het bij Spurs op dezelfde wijze als we van hem kennen bij AZ en Oranje. Hij sleurt, zwoegt, houdt verdedigers bezig en duikt gevaarlijk op binnen de zestien. Maar dat beetje geluk ontbreekt er nog aan. Los van die ene benutte strafschop in de League Cup tegen het nietige Gillingham, staat Janssen nog droog.

En laten we eerlijk zijn, voor een spits draait het vooral om goals. Zeker wanneer je - als topscorer van Nederland - voor 22 miljoen euro bent gehaald door een Europese subtopper. Dan wil je die bal zo vaak mogelijk tegen de touwen jagen. Toen Spurs' eerste keus Harry Kane een maand geleden geblesseerd raakte, kwam er voor Janssen plotseling tijd en ruimte om die goals ook daadwerkelijk te gaan maken. Maar nu begint die tijd te dringen.

Kane komt terug
Gisteravond, in het Champions League-duel met Leverkusen, lukte het wéér niet voor de 22-jarige Brabander. Hij zag een goal afgekeurd worden, raakte nog eens de lat, en moest na 64 minuten het veld ruimen. En ondertussen wordt Kane maar fitter en fitter.

Enkele weken geleden voorzagen we voor Janssen al een zelfde scenario als dat van Roberto Soldado; de Spaanse miljoenenaankoop wiens productie bij Spurs op magische wijze opdroogde. Dat scenario komt steeds dichterbij. Maar voorlopig blijft een groot deel van de pers en supporters toch echt vol lof over Janssen.

Positieve feedback
De Mirror is louter positief over Janssen. 'De blessure van Kane heeft ervoor gezorgd dat de AZ-aankoop goed zijn draai heeft kunnen vinden,' meldt de Engelse krant. 'Hij speelde een indrukwekkende partij tegen Leverkusen. Het lijkt erop dat de Nederlander zijn prijskaartje volledig gaat terugbetalen.'

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht