Juve naar kwartfinale van Italiaanse beker na benauwde zege

admin • 00:49, 12-01-2017 / Laatste Update: 11:46, 08-01-2024

Juventus heeft woensdagavond de kwartfinales van de Italiaanse beker bereikt. De regerend kampioen versloeg voor eigen publiek Atalanta Bergamo (3-2).

Paulo Dybala en Mario Mandzukic scoorden al voor rust voor de thuisploeg uit Turijn. Abdoulay Konko bracht Atalanta Bergamo in de 71ste minuut weer terug in de wedstrijd, maar Miralem Pjanic herstelde al snel weer het verschil van twee treffers namens Juventus.

Atalanta Bergamo kwam vervolgens niet meer verder dan een aansluitingstreffer van Emmanuel Latte Lath.

Fiorentina komt met schrik vrij

Tegen 10 man, én met 10 man won Fiorentina ternauwernood van Chievo. Zowel Ivan Radovanovic als Fiorentina-aanvaller Mauro Zarate haalden het einde van de wedstrijd niet. Frederico Bernardeschi deed dat wel, de aanvaller die pas sinds dit seizoen in het eerste speelt, besliste het bekerduel in de 93e minuut vanaf de penaltystip.