Kopheld Alli maakt einde aan Chelsea-streak (video's)

admin • 23:52, 04-01-2017 / Laatste Update: 08:50, 08-01-2024

Chelsea won 13 wedstrijden op rij in de Premier League, maar die winning streak is voorbij. De koploper in Engeland moest woensdag op bezoek bij Tottenham Hotspur. Vooral door de fantastische voorzetten van Christian Eriksen en de 2 kopgoals van Dele Alli die daaruit volgden werd het 2-0 in de West London Derby.

Het spel ging in het begin een beetje op en neer. Eden Hazard kreeg al na een paar minuten een aardige kans, maar trapte naast. Had hij was meer mee kunnen doen. Een kwartiertje in de wedstrijd had Spurs het betere van het spel en kreeg het een paar kansjes. Ook hier geen doeltreffende pogingen. Na 21 minuten kregen Diego Costa en Pedro ruzie. Lachen. Zegt Costa daar nou 'f*ck that?' Oordeel zelf:

Costa and Pedro arguing during the game after Pedro misread a pass from Costa 😂#TOTCHE @ChelseaFC

pic.twitter.com/r0EXpxOg6T

— EPL FANTASY (@ZeyadAlowaish) 4 januari 2017

Verdedigen maar

Steeds meer bleek dat beide teams moeite hadden met elkaars verdediging. De 3+2 verdedigers van Antonio Conte bij Chelsea en het Belgische blok Toby Alderweireld-Jan Vertonghen hadden het gewoon heel goed voor elkaar. Toch brak Tottenham op slag van rust - zoals ze dat zeggen - door de blauwe brigade heen. Christian Eriksen zette voor, Dele Alli maakte af. Alweer. De afgelopen 3,5e wedstrijden maakte hij liefst 6 goals. 1-0 voor Spurs.

Zo maakte Alli de 1-0 voor Tottenham. #totche pic.twitter.com/kHgamBUzcH

— Ziggo Sport Totaal (@ZiggoSport) 4 januari 2017

Bekijk de Premier League live bij Ziggo!

Tweede helft

Nog altijd zonder Vincent Janssen (tribune) was het direct na rust billen knijpen voor Spurs. Beest Diego Costa trok naar binnen en haalde uit, waarop Hugo Lloris toch echt de koude grasmat op moest duiken om te redden. Ook uit de rebound (Pedro) en corner (kopbal Hazard) daarna kwam geen goal. Niet veel later was het weer Eriksen/Alli-tijd. De Deen gaf voor en de 20-jarige Brit knikte binnen. 2-0! Alli is pas de 2e Spurs-speler die in 3 PL-duels achter elkaar 2 keer scoort.

Weer Eriksen die voorzet, weer Alli die scoort: 2-0. #totche pic.twitter.com/lMt3IOG9sb

En toen...

...gebeurde er eigenlijk heel weinig. Chelsea had 37 minuten om nog wat aan de 2-0 achterstand te doen, maar de mannen van Conte konden echt geen vuist maken. Ze speelden uiteraard wel vol op de aanval. Spurs bleef achterin prima staan en liet geen bal door. Mooiste moment van de 2e helft was waarschijnlijk de publiekswissel van Man of the Match Alli, die na 85 minuten naar de kant werd gehaald.

Tussenstand PL

Door de overwinning tegen Chelsea stijgt Tottenham van plek 5 naar 3 met 42 punten uit 20 wedstrijden. The Blues blijven bovenaan staan met 49, Liverpool is 2e met 44. Manchester City en Arsenal volgen op plek 4 en 5 met 42 en 41 punten.