Koploper Chelsea maakt ook indruk tegen Bournemouth, West Ham haalt uit

Martijn Baars • 19:11, 26-12-2016 / Laatste Update: 20:38, 07-01-2024

Chelsea heeft ook op Tweede Kerstdag overtuigd als koploper van de Premier League, Op het eigen Stamford Bridge werd Bournemouth met 3-0 verslagen. De Spanjaard Pedro was de gevierde man voor de Londense ploeg, want hij scoorde 2 keer. De andere goal kwam op naam van Eden Hazard, die een zelf verdiende strafschop benutte.

Bij Bournemouth was dé man in vorm, Nathan Aké, geschorst. Hij had graag tegen zijn werkgever Chelsea gespeeld, maar de huurling moest vanaf de tribune toezien hoe Bournemouth kansloos was. Voor Chelsea was het al de 11e keer in 18 wedstrijden dat de ploeg van Antonio Conte de nul hield.

Swansea City - West Ham United 1-4

De wedstrijd tussen Swansea en West Ham moest op Boxing Day duidelijk nog op gang komen. Want na de goal van Andre Ayew in de 13e minuut, bleef het lang stil in Wales. Maar in de tweede helft was het wel genieten geblazen. Winston Reid en Michail Antonio brachten West Ham op een 0-3 voorsprong. In de 90e minuut redde Fernando Llorente de eer voor de thuisploeg, maar Andy Carroll zorgde voor het slotstuk door in de blessuretijd de 1-4 te maken.

Burnley - Middlesbroug 1-0

Dankzij een late treffer van Andre Gray won Burnley in eigen huis van Middlesbrough. Zijn goal viel pas in de 81e minuut. De strijd der promovendi zorgde ervoor dat Burnley (14e) over Middlesbrough (15e) wipte op de ranglijst.