Liverpool wint en deelt koppositie

admin • 18:56, 26-11-2016 / Laatste Update: 13:07, 12-12-2023

Liverpool doet nog volop mee in de race om de titel. Thuis won het zaterdag pas laat in de wedstrijd van Sunderland dankzij de invallende Belgische spits Divock Origi en een penalty in blessuretijd van James Milner: 2-0.

Ondanks de ietwat magere score verdiende Liverpool het zeker te winnen. Op Anfield hadden ze maar liefst 72% balbezit en maakten ze het keeper Loris Karius veel vaker lastig. Sunderland was eigenlijk nauwelijks gevaarlijk. Het duurde tot de 75e minuut voordat er eindelijk gescoord werd. Origi sneed naar binnen en maakte beheerst af in de verre hoek. Wijnaldum deed de hele wedstrijd mee voor The Reds.

Koppositie

Liverpool deelt de 1e plek nu met Manchester City, maar als Chelsea wint van Tottenham Hotspur zaterdag, dan pakken zij weer de 1e plek over.

76: "Divock Origi! Divock Origi!" 🎵