Makelaar over Witsel: ‘Sommigen houden van voetbal, sommigen van geld’

11 januari 2017

Pro Shots

Witsel maakte kortgeleden een lucratieve overstap naar China en dat kwam hem op flinke kritiek te staan. Nu reageert ook de zaakwaarnemer van Yaya Touré, de Russische Dmitry Seluk. Hij vindt dat voetballers voor het voetbal moeten kiezen.


Touré kreeg nog veel betere aanbieding
Volgens Seluk kon Touré nog meer gaan verdienen dan met Witsel en daar kan de Belg wat van leren volgens hem. "Ik ben het niet eens met Witsel", zegt de zaakwaarnemer op de Russische website Championat. "Vorig jaar weigerde Touré op 33-jarige leeftijd bedragen die veel groter zijn dan die Witsel ontvangt. Blijkbaar is voor hem de mentaliteit van het voetbal belangrijker. Sommigen houden van voetbal en sommigen houden van geld."

Chinees geld
Seluk vindt ook dat er gewoon te veel spelers voor het Chinese geld kiezen, maar hij benadrukt ook dat dat het niveau er lang niet zo hoog is. "Ja, er zijn veel spelers die azen op het Chinese geld. Misschien is het voor velen ook normaal. Maar dit is niet het pad van Touré", vervolgt Seluk. "In China is er, ondanks al het geld dat daar besteed wordt, geen enkele speler zoals Touré. Ik ben er zeker van dat hij nog minstens 5 jaar op het hoogste niveau zal spelen."
reacties
ReageerReageer op dit bericht